Ajuts específics adreçats als sectors econòmics i les famílies de Collsuspina

Dilluns, 16 de novembre de 2020 a les 10:12

L'emergència sanitària provocada per la COVID-19 suposa ja una crisi socioeconòmica que afecta de ple el nostre poble.

Des de l'Ajuntament de Collsuspina, malgrat no poder disposar dels recursos i les competències necessàries per abordar plenament aquesta situació, i en tant que som l'administració més propera a la ciutadania, entenem que cal buscar fórmules de manera immediata i a curt i mitjà termini per ajudar a fer front als impactes negatius generats per l'aturada de l'activitat ocasionada pel coronavirus, més enllà dels ajuts i mesures que, per força, hauran de venir d'altres administracions.

Els fons acumulats per l'Ajuntament de l'estalvi efectuat en exercicis anteriors són diners dels collsuspinencs i collsuspinenques en previsió de necessitats majors. Ara, com mai abans,  ens trobem en una situació excepcional que requerirà esforços extraordinaris per a superar una situació insòlita.

Al mateix temps, aquest romanent de tresoreria ha de ser la garantia de la superació de les greus dificultats econòmiques que hauran de suportar les finances municipals, com a mínim l'exercici en curs i el proper, i que són l'aval del manteniment dels serveis a la ciutadania i el teixit empresarial de Collsuspina.

És per això que cal un grau de consens polític que ha de constituir un veritable acord de poble. Ha de ser un punt de partida revisable entre totes les forces polítiques, que caldrà anar revisant i reformulant a mesura que la realitat immediata requereixi noves revisions, i en conseqüència, noves respostes. S'han d'enfocar les mesures de suport al teixit econòmic del poble i la població establint ajuts específics adreçats als sectors econòmics i les famílies directament afectats per les conseqüències de l'estat d'alarma.

Així doncs, la campanya està dividida en les següents línies d'actuació:

  • Foment del consum de proximitat per ajudar als pagesos ramaders.
  • Exempció del pagament de les taxes d'ocupació de la via pública a bars i restaurants.
  • Reajustament del calendari fiscal.
  • Seguiment i acompanyament de la població en risc (gent gran, persones amb discapacitat, urgències d'habitatge, ...).
  • Treballs intergeracionals entre la Cooperativa Juvenil de Collsuspina i el col·lectiu de jubilats a través de diferents propostes d'aprenentatge.
  • Recursos de suport específics per el sector turístic en forma de subvencions.
  • Previsió en el desenvolupament d'activitats esportives de forma telemàtica, participant-hi mitjançant el foment i cofinançament.
  • Creació d'una línia de suport econòmic per al món de la cultura del nostre poble, així com per al seu foment de les llars.
  • Aportar recursos de suport educatiu per pal·liar tant les necessitats educatives com l'escletxa digital a l'escola Els Ventets.
Darrera actualització: 16.11.2020 | 12:08