Ampliació estudi hidrogeològic a l'entorn de les Coves del Toll per evitar inundacions

Divendres, 2 de març de 2018 a les 21:14

Estudi promogut per la Oficina Tècnica de Canvi Climàtic i Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona.

L'Objectiu de l'actuació, és el de determinar les possibles entrades d'aigua d'aquest torrent cap al sistema càrstic de les Coves del Toll, ja que existeixen indicis que pot haver-hi alguna entrada en aquest torrent, fora de la ja coneguda al Torrent del Bassot.

Aquest estudi hidrogeològic, que es troba en una segona fase, es realitza per ampliar el coneixement sobre el sistema càrstic de les Coves del Toll i la seva dinàmica.

La finalitat d'ampliar aquest coneixement és la de poder prendre mesures correctores que permetin evitar les inundacions que es produeixen a l'interior de l'àrea visitable de les coves, que cada vegada són més recurrents i violentes.

L'actuació a realitzar, per la qual us fem la consulta, és la de col·locar un tint sòlid en forma de pols (sal disòdica de flurosceina) en el curs del Torrent de Ca l'Escanya, afluent del torrent del Gomà al terme municipal de Collsuspina. (veure plànol, en groc zona d'instal·lació).

Després del període de sequera de l'estiu i principi de tardor, les passades pluges d'Octubre no varen fer que circulés aigua pel sistema, però és probable que les previstes per aquest cap de setmana si que ho facin.

Darrera actualització: 05.03.2018 | 05:27