S'impulsa un protocol de seguretat contra les violències sexuals en entorns d'oci

Dijous, 1 d'agost de 2019 a les 08:54

El Departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya va impulsar l'elaboració d'un Protocol de seguretat contra les violències sexuals en entorns d'oci, conjuntament amb membres representatius de diferents sectors de la nostra societat, que hi han aportat el seu coneixement i experiència.

Aquest Protocol respon a una realitat constatada pel Departament d'Interior en els darrers anys, l'increment de les violències sexuals, que es manifesta tant en les dades que ens aporten els registres policials, com en les dades obtingudes de l'Enquesta de violència masclista de Catalunya. L'anàlisi de les dades d'aquestes dues fonts ens mostra, entre d'altres, que els llocs on es produeixen més agressions sexuals són els llocs d'oci, els espais públics i el transport públic. 
 
D'altra banda, arran de determinats fets ocorreguts en el context d'algunes festes populars i altres espais d'oci on s'han produït greus atemptats contra la llibertat sexual de les dones, s'ha intensificat la preocupació i el rebuig de la ciutadania sobre les violències sexuals i s'ha posat de manifest la necessitat de destinar els màxims esforços per prevenir-les i perseguirles amb el rigor que els fets exigeixen. 
 
El Protocol té en compte la coordinació de tots els actors de l'àmbit de la seguretat, així com d'altres professionals que presten els seus serveis en el sector de la seguretat i de l'oci. Així mateix, preveu la formació específica de tots aquests professionals per implementar les mesures de prevenció de les violències sexuals, d'atenció a les víctimes i de sanció que s'hi estableixen. 
 
El Protocol l'aplicaran a tot el territori de Catalunya la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra, i els ajuntaments i entitats privades que s'hi adhereixin. Per això, us el faig arribar, per al vostre coneixement, i us proposo d'adherir-vos-hi com a Ajuntament, per tal de treballar plegats per millorar la prevenció i l'erradicació de les violències sexuals dels nostres municipis.

Si hi esteu interessats, es posa a la vostra disposició l'adreça de correu gabinetdeseguretat@gencat.cat perquè pugueu completar la informació i per a qualsevol aclariment que cregueu convenient.

Darrera actualització: 01.08.2019 | 09:06