Resolució sobre la prohibició de determinades tasques agrícoles degut a la situació excepcional de calor

Divendres, 28 de juny de 2019 a les 08:32

Resolució int/ /2019, de 27 de juny, per la qual s'estableixen determinades prohibicions en la realització de tasques agrícoles atesa l'activació simultània del Pla especial d'emergències per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT) i del Pla de protecció civil de Catalunya (PROCICAT).

Atesa l'onada de calor i el greu risc d'incendi per la situació meteorològica existent, que ja s'ha maerialitzat en diversos incendis a tot Catalunya.

Vist que s'ha activat la fase d'emergència del Pla especial d'emergències per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT).

Vist que s'ha activat la fase d'alera del Pla de protecció civil de Catalunya (PROCICAT) com a conseqüència de l'onada de calor.

Atès de que disposen els articles 2.1 a), 3 b), 6.2, 8, 9, 40.1 b), 43 i 73 de la Llei 4/1997, de 20 de maig, de protecció civil de Catalunya, i de conformitat amb l'article 3.4.3 del Decret 1/2018, de 19 de maig, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de comeptència dels Departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya.

Resolc:

  1. Prohibir, en tot Catalunya, la utilització en les tasques agrícoles de qualsevol tipus de màquina recol·lectora o empacadora de palla de cereal, mentre es mantingui l'activació simultània del Pla de protecció civil de Catalunya (PROCICAT), o bé fins que es dicti nova resolució deixant sense efecte aquesta.
  2. L'incompliment d'aquesta prohibició pot donar lloc a la imposició de sancions previstes a la Llei 4/1997, de 20 de maig, de protecció civil de Catalunya i alters responsabilitats que se'n puguin derivar de l'ordenament jurídic vigent.

 

Barcelona, 27 de juny de 2019

Miquel Buch i Moya
Conseller d'Interior

Darrera actualització: 28.06.2019 | 08:49