Puntualitzacions sobre l'IBI 2012

Dijous, 7 de juny de 2012
L'equip de govern, va congelar l'IBI, com havíem dit. El Real decret de'n Rajoy ens obliga augmentar el rebut un 10%
Benvolguts veïns i veïnes.
Aquesta entrada, és per aclarir un parell de coses sobre el rebut de l'IBI d'aquest any 2012.
Per a totes les famílies, aquest 2012 és un "annus horribilis", la situació econòmica és lamentable, els preus no paren de pujar, i els sous no paren de baixar (això els qui tenim la sort de poder seguir treballant).
L'equip d'Ara Collsuspina, des de sempre hem cregut que mentre durin aquests anys tant difícils per a tots, era de rebut no incrementar la pressió fiscal sobre els vilatans, i així ho vam mantenir en la proposta, i posterior acord de les taxes municipals, en el ple Extraordinari de 3 de novembre de 2011.
Posteriorment a aquesta defensa ferma de les economies domèstiques, en Mariano Rajoy, va treure el Real Decret
RDL 20/2011, de 30 de desembre, per la reforma fiscal i reducció del dèficit públic..., en el que obligava a tots els ajuntaments de l'estat espanyol a incrementar un 10% l'IBI sobre les taxes aprovades ja i registrades en els pressupostos municipals.
Així que en contra de l'autonomia  local, el govern central ha estat l'únic responsable de l'augment de l'IBI a Collsuspina.
De cara a l'IBI del 2013, mirarem d'aplicar alguna mesura "correctora", però aquest any ens han obligat a fer aquest augment que nosaltres creiem injust, i que atempta contra l'autonomia local, i així ho vam expressar en la moció aprovada també per unanimitat en el ple.

 Veure la moció aquí.
Darrera actualització: 7.06.2012 | 11:12