Progressos en els Serveis a les Persones

Dijous, 18 de desembre de 2008
Reunió de la Comissió de Serveis a les Persones del Consorci del Moianès.

El passat  24 de novembre, les regidores de Benestar Social i d’Educació van assistir a una reunió al Consorci sobre la Comissió de Serveis a les Persones. La reunió va estar dividida en dos blocs:

Bloc I: Àrea d’Educació i Formació

Bloc II: Àrea de Diversitat i Ciutadania i Benestar.

S’està treballant en diferents projectes que afecten la població del Moianès en general, però s’estudia la realitat de cada municipi minuciosament..

1r: Estudi de la mobilitat per treball i estudis del Moianès

En el cas de Collsuspina es remarca la manca de transport i comunicacions a nivell de les  dues comarques al igual que la connexió amb Barcelona, totalment nul·la a diferència d’altres municipis del Moianès.

2n:   Programa IRIS. Dinamització del sector serveis a les persones

L’objectiu és identificar estratègies i executar accions per tal de crear, consolidar i fer aflorar llocs de treball en el sector emergent de serveis a les persones. A través d’aquest programa  es realitzen molts cursos, tallers i xerrades, pràctiques i seminaris en empreses.

3r:    Projecte edu.moianès

Adreçat al camp de l’educació, té diferents objectius que es treballen des de les Escoles, Instituts i la Família. Es posa en pràctica en diferents accions: Espai família, Ludoteca mòbil (en el cas de Collsuspina és diferent i s’explica en la secció d’Educació), MedeaXXI (aula oberta de l’IES Moià), Campus Ítaca,  festa edu.moianès i la Taula territorial.

4t:  Pla de drogodependències del Moianès

Vegeu notícia a part.

5è:    Moianès t’acull.

L’objectiu és fomentar la convivència i la cohesió socials a partir d’activitats per interrelacionar la població i edició de materials informatius dels serveis del territori per tal de fomentar l’autonomia del nouvingut. Tothom que vingui a empadronar-se rebrà una carpeta amb tot d’informació necessària i que li pot interessar.

6è:    Escola Taller Moianès, turisme i lleure

Es tracta de formar 8 joves a l’atur en els àmbits del turisme i lleure, oferint formació específica amb la qual podran accedir a aquest mercat de treball: monitor de menjador, de lleure, manipulador d’aliments, cambrer, cuina, guies turístics, formació de graduat en educació secundària...

Molts d’aquests projectes es veuen reflectits en la població a través dels cursets i xerrades que s’imparteixen al llarg de l’any a Collsuspina i a altres pobles del Moianès.
Darrera actualització: 6.08.2010 | 02:07