Principals novetats en la preinscripció escolar per al curs 2018-2019

Dilluns, 16 d’abril de 2018

Es fa arribar informació en relació a la Preinscripció i matrícula per al curs 2018-2019.

El Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya regula el procés de preinscripció i matrícula de l'alumnat als centres del Servei d'Educació de Catalunya i altres centres educatius, en els diversos ensenyaments sostinguts amb fons públics.

La preinscripció és el tràmit que cal fer per ser admès per primera vegada en un centre sostingut amb fons públics, i també quan es vol canviar de centre.

La presentació de sol·licituds dels ensenyaments obligatoris serà del 13 al 24 d'abril de 2018.

PRINCIPALS NOVETATS PER AQUEST CURS 2018-2019

1. Tots els ensenyaments
Cal indicar una adreça electrònica per rebre la informació del procés.

2. P3, 1er d'ESO i  la resta de nivells dels ensenyaments d'educació infantil, primària i ESO si han demanat expressament plaça d'ofici a la sol·licitud
Ampliació de peticions per a l'assignació d'ofici. El Departament comunica, per correu electrònic, a les famílies que poden ampliar la sol·licitud i incorporar fins a cinc noves peticions d'ofici, d'entre els centres que tinguin vacants després d'haver fet la primera fase de l'assignació. Les famílies podran accedir a la sol·licitud per fer l'ampliació de les peticions, mitjançant un enllaç que trobaran en el missatge electrònic, en el qual també podran consultar les vacants.

3. Cicles formatius d'FP de grau mitjà
Gestió centralitzada a GEDAC de la preinscripció al setembre. Els alumnes que hagin participat en el procés de preinscripció de cicles formatius de grau mitjà al juny i no n'hagin obtingut plaça, o malgrat obtenir plaça no s'hagin matriculat, rebran un missatge electrònic amb un enllaç per accedir a la sol·licitud i fer les noves peticions telemàticament.

4. Cicles formatius d'FP de grau superior
Sol·licitud electrònica: implica la identificació de l'alumne/a i la persona que presenta la sol·licitud de forma electrònica. No cal presentar cap documentació d'identificació al centre perquè la sol·licitud es consideri presentada. Només en els casos que no es pugui recuperar la nota o validar els criteris al·legats, cal presentar la documentació acreditativa al centre que es demana en primera opció.

5. Un alumne amb títol de tècnic de grau mitjà accedeix per la via 2 a un grau superior
Els alumnes que volen accedir a FP de grau superior acreditant només un títol de tècnic de grau mitjà accedeixen per la via 2, a diferència del curs anterior, en què s'assignava de les vacants resultants del procés. La nota que es tindrà en compte serà la nota mitjana del títol de tècnic d'FP al·legat, i no la de la formació relacionada amb l'accés a grau superior, a diferència de la preinscripció anterior.

Darrera actualització: 16.04.2018 | 14:00