L'equip directiu de l'Area Bàsica de Salut de Tona ens informa de l'evolució de les normatives referent al Covid-19

Dilluns, 28 de març de 2022 a les 10:31

Ens adrecem a vosaltres per informar-vos de les noves indicacions del Departament de Salut i Salut Pública davant el diagnòstic i seguiment de la malaltia per COVID19.

Com ja hem sentit en els medis de comunicació l’objectiu actual en la malaltia per COVID19 és el control de la transmissió. Per aquest motiu hi ha hagut una actualització en el procediment d’actuació davant els casos COVID19 amb canvis molt importants. Aquests canvis entraran en vigor el dilluns 28/03/2022 i tindran un gran impacte per tota la població, creiem que és bo que estiguin ben informats.

Canvis en l’actuació davant un cas sospitós de COVID19 a partir de dilluns 28/03:

  • NOMÉS es realitzaran proves per diagnosticar COVID (amb TAR o PCR) a persones vulnerables: immunodeprimits, embarassades...
  • NO caldrà realitzar aïllament en els casos COVID+ si tenen símptomes lleus. Sí caldrà evitar contacte social, mantenir distància de seguretat, rentat de mans i mascareta.
  • NO es realitzaran baixes per COVID excepte en aquells casos que els símptomes ho requereixin o les persones afectades treballin en entorns vulnerables (residències, hospitals...) 
  • No es faran estudis de contactes. 

Aquests canvis són molt importants per tots i segur una mica desconcertants. Es poden aplicar gràcies a l’alt percentatge de població vacunada i a la disminució de la virulència del virus i representen un pas endavant cap al retorn a una normalitat més real.  

Fins a noves instruccions cal seguir mantenint el rentats de mans, la mascareta en espais interiors i  el manteniment de la distància de seguretat.  

També recordar que la VACUNACIÓ per COVID19 segueix sent una de les mesures importants per prevenir la malaltia i que es recomana a tota la població. 

Recomanem a totes aquelles persones que no estan vacunades vacunar- se, per ells i per la comunitat. La protecció l’aconseguim entre tots.

Darrera actualització: 28.03.2022 | 10:35