Informació d'interès per a entitats susceptibles de poder ser víctimes de l'estafa del CEO call

Dimecres, 23 de març de 2022 a les 11:10

Durant les darreres setmanes s'ha detectat un repunt d'intents d'estafa adreçades a entitats de l'Administració Pública.

La modalitat d'estafa és la següent: Els presumptes autors suplanten la identitat d'un proveïdor de serveis d'una Administració Pública mitjançant la creació d'un compte de correu que simula i s'assembla molt a l'original i autèntic.

Amb aquest correu contacten amb l'Administració Pública o entitat vinculada al Sector Públic i li sol·liciten el pagament d'una sèrie de factures i/o transferències pendents, però amb indicació expressa de fer-ho a un altre número de compte bancari, diferent de l'habitual, al·legant en alguns casos temes d'auditoria, de canvis d'entitat o simplement obeint a una decisió empresarial.

A tal efecte, adjunten i remeten un certificat bancari falsificat el qual hi constaria la titularitat del nou compte a nom del proveïdor, compte al qual l'Administració Pública hauria de fer l'ingrés o transferència. La finalitat d'aquest document fals és certificar al Departament de Tresoreria de l'Administració el canvi de destí de les transferències.

L'Administració afectada no sospita res i transfereix els diners a aquest nou compte indicat pels estafadors.

Davant d'aquests fets, la Policia de la Generalitat-Mossos d'Esquadra recomana:

  • En cas de rebre correus on es sol·liciti fer el pagament a un compte diferent a l'habitual és altament recomanable contactar telefònica i/o altres mitjans, amb el proveïdor dels serveis (persona de contacte habitual) per tal que corrobori que la petició efectuada és correcta, de forma que no hi pugui haver cap dubte i que no es tracta d'una estafa.
  • Si sou víctimes d'un delicte aviseu immediatament els Mossos d'Esquadra al telèfon 112.
Darrera actualització: 23.03.2022 | 13:03