El Moianès rep l'hble sr. Miquel Buch, Conseller d'Interior de la Generalitat de Catalunya, per a la signatura del conveni per la implantació a la comarca de la codificació de les edificacions aïllades per casos d'emergència

Dilluns, 28 de gener de 2019 a les 08:05

A data 23 de gener del 2019, el Consell Comarcal del Moianès ha tingut l'honor de rebre a l'Hble Sr. Miquel Buch, Conseller d'Interior de la Generalitat de Catalunya, en l'Acte de la signatura del Conveni de col·laboració entre el departament d'interior de la Generalitat de Catalunya i el Consell Comarcal del Moianès per a la implantació a la comarca de la codificació comuna de les edificacions aïllades del Sistema d'Informació Geogràfica d'Emergències i Seguretat de Catalunya (SIGESCAT).

Entre d'altres membres del Consell Comarcal del Moianès i altres autoritats i assistents, l'acte ha comptat amb la presència de l'Il·lm Sr. Dionís Guiteras, president del Consell Comarcal del Moianès, la Sra. Alba Camps, delegada territorial del Govern de la Generalitat de Catalunya a la Catalunya Central, el Sr. Eduard Freixedes, director dels Serveis Territorials del Departament d'Interior a la Catalunya Central, el Sr. Jaume Domingo, cap del Gabinet Tècnic de la Secretaria General del departament d'Interior i el Sr. Marc Salvador, coordinador del Sistema d'informació Geogràfica del Departament d'Interior. 

El conveni suposa un avenç important al territori, ja que permetrà geolocalitzar les masies del Moianès en una comarca el 80% de la qual és bosc. 

Millorar la seguretat del país és un dels principals objectius del Departament d'Interior, i geolocalitzar les masies que tenim permetrà per una banda, actuar amb major rapidesa en el cas que hi hagi una emergència, i per l'altra converteix als habitants de les masies en alertants qualificats en el cas que hi hagi una emergència a l'entorn. 

Aquest projecte, que es va iniciar a la comarca d'Osona i va continuar amb la del Berguedà, s'ha d'estendre arreu del país. Ara el Moianès ja en forma part també. Actualment tenim 102 masies localitzades al Moianès, però la fase de geolocalització que s'inicià ara amb la signatura del conveni, en permetrà geolocalitzar moltes més, arribant a multiplicar-ne el número. 

Per més informació: 

Consell Comarcal del Moianès 
93 820 80 00
www.ccmoianes.cat
ccmn.territori@ccmoianes.cat

Darrera actualització: 28.01.2019 | 09:22