Recomanacions per fomentar la responsabilitat dels adolescents i joves davant les drogues

Dilluns, 23 de juliol de 2018 a les 11:47

Per aquestes Festes Majors, des del Consell Comarcal del Moianès conjuntament amb els municipis us presentem la campanya "Com consumeixes l'Oci?" que pretén la reflexió sobre el consum.

Aquesta campanya té l'objectiu de fer un treball de prevenció així com de reflexió per obrir al diàleg la temàtica del consum de drogues.

Entenent que la prevenció i sensibilització és responsabilitat de tothom, s'ha elaborat una campanya que pretén abordar els diferents agents: els i les joves, les famílies i els establiments.

Apoderar les persones joves és la primera passa per treballar la prevenció. Això implica informar-los dels riscos i mirar de potenciar les seves habilitats per fer front a les diverses situacions en què es poden trobar. És per aquest motiu que s'ha preparat un díptic amb recomanacions davant els consums.

En alguns municipis es preveu oferir un servei d'autobús gratuït per poder assistir a les festes dels municipis veïns evitant la conducció. 

Per tal d'orientar a les famílies d'adolescents, s'han presentat unes recomanacions en els programes de festa major de cada municipi amb diferents idees a parlar amb i les joves de la família.

I finalment, s'han preparat diverses formacions per als establiments i entitats que dispensen alcohol durant les festes majors, per tal de dotar-los d'eines i estratègies per garantir unes nits de festa major sense problemes.

Les barres disposaran d'aigua gratuïta i algun aliment per omplir l'estómac durant les nits. La primera formació es va realitzar el passat 24 de juliol adreçat a les entitats i persones que gestionen les barres de les festes majors i va tenir molt bona acollida.

Enguany es durà a terme la primera edició de la campanya, no obstant ja hi ha propostes per fer el treball de prevenció un eix permanent a la comarca. 

Sabem que la tasca educativa de les famílies a vegades és molt difícil, per això volem oferir-vos algunes recomanacions per poder parlar d'aquest tema amb els vostres fills/es ja que només serà amb la col·laboració de tothom que podrem prevenir els riscos durant les Festes Majors.

  • Pactar a casa les normes i els límits. Saber escoltar què desitgen els i les joves i marcar les normes, tasques a seguir i els horaris a respectar entre tots.
  • Orientar als nostres fills/es sobre els efectes de l'alcohol i drogues permetrà que tinguin informació i puguin prendre decisions més responsables.
  • Transmetre la idea de prudència davant les drogues. Parlar-ne des de postures extremes no afavoreix que ho entenguin, convé trobar un equilibri enter la sobreprotecció i l'autoritat.
  • Assegurar-nos que abans d'una festa mengen adequadament i porten aigua, sobretot si hi ha la possibilitat que puguin consumir drogues (alcohol, porros, ...).
  • Respectar la seva intimitat.
Darrera actualització: 27.07.2018 | 05:56