S'inicia la nova edició de la campanya Sóc Responsable 2018

Dimecres, 31 de gener de 2018

7a campanya d'identificació i esterilització d'animals de companyia a preus promocionals.

Propera campanya del 5 de febrer al 5 de maig del 2018. 
Fins llavors pots trobar veterinaris a preus reduïts a http://socresponsable.org/veterinarios o campanyes específiques a http://socresponsable.org/publis.

Identificar i esterilitzar el teu animal és beneficiós

Per a tu: perquè t'estalviaràs molèsties i diners en el futur. 
Per al teu animal: perquè gaudirà de millor salut física i psicològica. 
Per a l'espècie canina i felina: perquè ajudaràs a mantenir el control de la població i a disminuir els abandonaments. 
Per a les entitats protectores: perquè ajudaràs a disminuir l'entrada d'animals als refugis i centres d'acollida. 
Per a la societat: perquè els animals abandonats poden representar un perill per a ells mateixos i per a les persones, perquè la gestió dels abandonaments genera despesa pública, perquè fomentar el respecte envers els éssers vius ens dignifica com a persones.

Avantatges de l'esterilització

Una vida més llarga i sana:
Femelles: l'esterilització ajuda a prevenir les infeccions uterines i els càncers de mama i de matriu (quists i tumors ovàrics i mamaris). Elimina el zel i desapareixen els embarassos psicològics.
Mascles: prevé el càncer testicular (quists, brucel·losi, tumors testiculars, prostàtics i anals).
L'esterilització també prevé del contagi de malalties com la leucèmia i la immunodeficiència felina.
Control de la població: Evita els embarassos no desitjats i que la descendència tingui un futur incert. Redueix el nombre d'animals abandonats.
Millora en el comportament:
Elimina l'aparició del zel cada sis mesos. El zel d'una femella pot provocar baralles en els mascles, la fuga de l'animal -que pot derivar en pèrdua, atropellament, etc...- i les molèsties (per als propietaris) de la secreció sanguinolenta de les gosses.
Desapareixen els marcatges i els comportaments de vegades agressius en els mascles. Els animals esterilitzats centren la seva atenció en la família i són més dòcils.
Una decisió econòmicament rendible: el cost de l'esterilització és inferior al de tenir i cuidar de les cries.
Una decisió responsable: permetre que l'animal tingui cries sense intenció de cuidar-les després és una irresponsabilitat. L'esterilització és una acció preventiva que millora la qualitat de vida física i psicològica de l'animal i contribueix al control de la natalitat de les espècies canina i felina.
Evita la superpoblació: amb l'esterilització s'eviten els naixements no desitjats que sovint acaben sent abandonats al carrer o saturant els centres d'acollida.

Una intervenció efectiva

Actualment, les tècniques quirúrgiques permeten que l'esterilització sigui un procediment poc invasiu. L'animal es recupera en 24 o 48 hores, les cures postoperatòries són mínimes i l'animal en poc temps torna a la seva vida normal.

 

Darrera actualització: 1.02.2018 | 05:43