Comencen les XI Jornades de l'Orquestra de Collsuspina

Dilluns, 20 d'agost de 2018 a les 10:24

Més de setanta músics han començat el dilluns, 20 d'agost, a Collsuspina, una intensa setmana d'assajos que culminarà amb dos concerts el cap de setmana del 25 i 26 d'agost, a Collsuspina i a Moià.

El programa està basat, com cada any, en la música que els agrada, ja sigui clàssica i moderna: aquest any es presentarà música de John Williams, de pel·lícules tan conegudes com Star Wars, E.T., Indiana Jones, etc. A més, pel cantó de la música clàssica tindrem un moviment de la segona simfonia de Sibelius, música coral de Mozart i una barreja del barroc amb els temps moderns amb un Vivaldi tocat per guitarra elèctrica, entre d'altres coses.

Els assajos de les Jornades de l'Orquestra de Collsuspina són del 20 al 24 d'agost. El concert serà dissabte, 25 d'agost, a Collsuspina (12h, al local social). El diumenge 26 d'agost es farà un segon concert a Moià (18h, a l'església parroquial), amb el mateix repertori.

Els músics que formen l'Orquestra provenen dels diversos pobles del Moianès i voltants, com Collsuspina, Moià, Castellterçol, Castellcir, Sant Feliu de Codines, Caldes de Montbui, Calders, Sallent, Manresa i Tona, entre d'altres.

L'Orquestra de Collsuspina està formada per joves que es reuneixen cada estiu per gaudir fent música en comunitat, sota la batuta de Daniel Vallejo, clarinetista format al Conservatori de Badalona, l'ESMUC i el Trinity College de Londres. Els músics tenen una formació musical molt diversa: uns estudien a conservatoris i altres a escoles de música com l'Espai Musical de Moià que van crear en Daniel Vallejo, la Queralt Valls i la Berta Iglesias tot just fa un any.

Tots plegats formen part d'un projecte d'orquestra "atípica", com explica el seu director des dels inicis, Daniel Vallejo:

"A l'Orquestra no busquem l'excel·lència musical. El principal objectiu de l'Orquestra és trobar-nos i construir junts el millor resultat musical possible, tenint en compte les capacitats de tots els participants. Per aconseguir-ho, fem servir diverses estratègies: adaptem les partitures als diferents nivells de coneixement i als diferents instruments (fins i tot als instruments que normalment no formen part d'una orquestra), els més grans ajuden els més petits a aprendre's les partitures...
Moltes vegades es diu que es tracta d'un projecte gratuït perquè no es demana diners per participar-hi. Però no és un projecte gratuït... simplement als participants se'ls hi demana d'altres coses, no diners."

L'any passat es va celebrar la desena edició de les Jornades de l'Orquestra de Collsuspina, i per a l'ocasió es va estrenar la composició Ull de boira, una obra composada per Daniel Vallejo Rives per a orquestra, cor i solistes, basada en la novel·la juvenil Ojo de nube, de Ricardo Gómez.

En cas d'interès, aquesta mateixa obra serà presentada per segona vegada el 25 de novembre del 2018 a la Fàbrica Vella, l'Espai Cultural de Sallent.

Si voleu saber més coses de l'Orquestra de Collsuspina, no dubteu de posar-vos en contacte a:

orquestradecollsuspina@gmail.com
Tel. 687 846 031 (Pia Barth)

Darrera actualització: 20.08.2018 | 16:14