Afectació de l'entrada en vigor del RGPD

Divendres, 1 de juny de 2018 a les 10:14

Es realitzen diferents intervencions perquè el aquest portal s'adapti al nou Reglament General de Protecció de Dades (RGPD).

Què és el Reglament General de Protecció de Dades? 

El RGPD és la norma que afecta per igual a totes les empreses i entitats, siguin grans o petites (molt d'elles molt actives a l'utilitzar dades). El nou reglament general de protecció de dades va entrar en vigor el maig de 2016 i és d'obligatori compliment per a totes les empreses i entitats de la Unió Europea des del passat 25 de maig de 2018, i otorga un control i seguretat més gran als ciutadans sobre la seva informació personal al món 2.0. El RGPD amplia els seus drets a decidir com desitgen que les seves dades siguin tractades i com volen rebre informació de les entitats.

Les tasques que s'estan portant a terme per adequar el portal a la nova normativa són les següents:

  • Modificar els formularis (inclosa la subscripció del butlletí) per a que puguin disposar d'una clàusula informativa de protecció de dades individualitzada i en la que es puguin especificar les dues noves informacions a que ens obliga la llei: el motiu de la recollida de dades i el termini de vigència de la mateixa.
  • Afegir una casella de verificació en els formularis que els usuaris hauran de marcar expressament conforme es llegeix i s'accepta la clàusula de protecció de dades.
  • Recollir aquest consentiment amb data i hora per poder tenir constància de quan s'ha fet el procés.
  • En el cas del butlletí digital i la subscripció al mateix, s'implementa la validació tant de l'alta com de la baixa en dues passes, mitjançant el correu electrònic. És a dir, en qualsevol dels casos caldrà respondre a un correu electrònic per validar que l'acció és correcta i que l'hem demanat nosaltres i no un tercer que ens hagi suplantat.
  • En el cas del butlletí cal demanar la confirmació del consentiment de la clàusula de protecció de dades en tots els casos, ja que ara no tenim constància de si els subscriptors s'han recollit per acció directa del subscriptor o bé són fruit d'una càrrega massiva de dades a partir de dades externes.
  • Modificar els textos legals que s'han de modificar per complir amb la RGPD (protecció de dades, cookies, avis legal, etc.).

De moment i fins que no realitzin les tasques s'ha desactivat el butlletí digital per no incomplir la llei. En els propers dies s'aniran finalitzant les intervencions i es tornarà a la normalitat.

Darrera actualització: 01.06.2018 | 13:31