Sopar Popular i Revetlla de Sant Joan

Divendres, 23 de juny de 2017 a les 21.00 h

Celebrarem un sopar popular per iniciar la revetlla de Sant Joan, tenint en compte que la protagonista de la nit és la foguera i els petards.

Revetlla de Sant Joan a CollsuspinaA les 9 del vespre es celebrarà el ja tradicional Sopar Popular on cadascú es porta el menjar. Un sopar de germanor per iniciar la Revetlla de Sant Joan.

I a les 10 de la nit es farà l'encesa de la foguera, que s'acompanyarà de música i sobretot petards.

La Revetlla de Sant Joan és una nit màgica en què se celebra el solstici d'estiu, amb dos dies de retard. És una celebració que l'Església Catòlica fa coincidir amb la data de naixement de sant Joan Baptista i que ha esdevingut una festa amb elements i costums molt marcats i simbòlics: el foc purificador, els banys de mitjanit, les herbes de sant Joan, les cançons, el ball o els guariments i més rituals màgics.

L’origen de la celebració de la Nit de Sant Joan és pagà i forma part del grup de festes solsticials, com Nadal. Amb una tradició que es remunta a molt abans de la implantació de cristianisme, és un culte al sol, a l'allargament del dia, pel solstici d'estiu.

 

Darrera actualització: 19.06.2017 | 05:26